Photo album throwback – Нафплио, Епидавър

Както е тръгнало, тези дни явно ме е ударила носталгията по Гърция. И е разбираемо, имайки предвид, че в края на седмицата ми предстои пътуване до Ксанти за карнавала. Ентусиазмът ми е голям, защото ще бъде първото ми посещение на подобно събитие.

Ровейки се из архивите от предходните семинари, установих че имам доста непоказвани снимки. Така реших да ги събера в едни виртуален албум и да ви ги представя. А и бе чудесна възможност изпробвам няколкото запазени урока за Lightroom.

Най – много са снимките от Нафплио – изумително крайбрежно градче, събрало толкова красота, че не бих могла да я опиша с думи. Има доста какво да се види, но най – впечатляващи са малките цветни улички с италиански привкус, и крепостта на върха на хълма, до която се стига чрез 999 стъпала.
 
 
Изкачването им първият път ми бе адски трудно, но когато видях каква гледка се открива отгоре, забравих за всичко.
Когато сте в Нафплио, не пропускайте да посетите и кокетната латерия Retro, където всички сладоледи са домашно направени. Освен това, докато похапвате вкусотии, може да се позабавлявате с някоя от настолните игри, поставени на всяка от масите.
Снимка: Ники

Патра е град, изпълнен с живот, клубове и мнооого млади хора, заради университета там. Огромна площ, много различни лица, но едно от най – запомнящите се неща за Патра, е мостът Рио Андирио, по който се минава, за да се влезе в града. Задължително отбийте някъде и се разходете по това величествено чудо.

Епидавър е друга изумителна дестинация. Известен е с две неща – прекрасният запазен амфитеатър, където и до днес се поставят театрални постановки. Акустиката е изумително  – шепотът на сцената се чува ясно и на най – горния ред. Второто е Светилището на Асклепий – тук хората се преспивали на специално място, за да може, в съня им, Бог Асклепий да ги посъветва как да се излекуват от болестите си.

Снимка: Митко

Коринтския канал е едно от най – фотографираните места в Гърция. Свързва Континентална Гърция и Пелопонес.

Снимка: Крис

Други интересни дестинации са прохода Термопили, където са погребани спартанците на цар Леонид I, както и малкото градче Платамонас, разположен в подножието на величествената планина Олимп.

Снимка: Крис
Снимка: Пепа
Но не само градовете и античните селища в Гърция са очарователни. Има толкова скрити съкровища около главните пътища – от изумителни морски гледки до замъци, кацнали на някой хълм.
 
 
Това бяха последните посетени места по време на семинара ни през 2016-та година. Надявам се да съм ви била полезна и да съм дала насока за следващото ви пътуване. А сега е време да започна със събирането на багажа, Ксанти ме очаква 🙂
 

Добрe дошли,

Нямам търпение да ви споделя комичните си преживявания и незабравимите моменти!

Instagram

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

София, България

Последни статии