Из Хърватска и обратно

В края на октомври бях на практика в Хърватска. Първоначално гледах скептично към самото пътуване, може би поради 18-часовото пътуване с автобуса в едната посока. Е, преживях го в крайна сметка.

И останах приятно изненадана от красотата на тази страна. Въпреки че, почти през целият ни престой, времето бе облачно и често валеше, не помрачи желанието ни да се запознаем с новата култура. А тя, не е толкова далечна от нашата. Хърватите са мили и гостоприемни хора, пазещи автентичността и традициите си. Отивайки към Загреб, минахме през Белград, който даде сериозна заявка за интересна бъдеща дестинация. Самият Загреб пленява с много цвят, лек готически привкус, романтични гледки и кокетни улички,осеяни с уютни заведения.
Следващата спирка бе Национален парк “Плитвички езера” – изумително място, притежаващо невероятни природни красоти. На фона на падналата плътна мъгла, цветовете контрастираха още по – живописно. А чистият въздух бе една чудесна терапия, съчетана с няколко часовата разходка в парка.
Нататък по пътя ни бе Опатия –  слънчево крайбрежно градче, изпълнено с уют и спокойствие.
След него пък  Ровини – всякаш за секунди се пренасяш в Италия.В Пула италианското влияние все повече се отличаваше.

Последна спирка бе замъка в Трсат близо до Рийека, от който се откриваше изумителна гледка.
Хърватия е страхотна страна, богата на история, архитектура и красиви местности. Има доста материал за повторно пътуване, но със сигурност този път няма да бъде с автобус! 🙂 Подходяща дестинация е както за романтично бягство, така и за семейна почивка. С нетърпение очаквам да посетя многоброините й плажове и кокетни островчета …
*Всички снимки са мои.
 

Добрe дошли,

Нямам търпение да ви споделя комичните си преживявания и незабравимите моменти!

Instagram

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

София, България

Последни статии