Книги с кауза

“Четящият човек живее хиляда живота преди да умре… Този, който не е прочел нито една книга, живее само един.”  – Джордж Р.Р. Мартин

Четенето винаги е било магия за мен. Книгите – тези неизследвани вселени, чакащи само да се потопиш в тях… Всяка история, с която авторите те запознават; чувствата, през които преминаваш с героите; трепета да стигнеш до края и онази тъга, която те обзема, когато историята свърши…. Това са емоции, които не могат да се опишат с прости думи.
 

 
Хората имат различна привързаност към книгите – едни не обичат да четат, други го правят по задължение, а трети пък не могат да си представят дена без книга. За жалост, има места, като малките български села, където възможността да се докоснеш до магията на книгите е силно ограничена. Но едно младо семейство пожела да промени това.
 
Станислава и Константин Симидчийски, освен основатели на платформата Vibes.bg , са и инициатори на благотворително събитие, което се проведе вчера вечерта и  имаше за цел да събере книги за две читалища в нужда.
Домакин пък бе свежото местенце Macondo .
 
 
Страхотно е колко много хора дойдоха да дарят книги, колко мили бяха организаторите и каква приятна атмосфера бяха сътворили. Адмирации за всички усилия, положени за осъществяването на това събитие! Само за втора година е, но им пожелавам да стане ежегодна традиция, защото книгите не са направени да събират прах на някой рафт. Те трябва да бъдат споделяни, да пленяват нови и нови читатели.
 
Литературата е богатство, което трябва да се цени. Ако имате стари книги, които вече сте прочели, не ги изхвърляйте! Запазете ги до следващото такова събитие, донесете ги и направете някой друг щастлив. Независимо дали става дума за деца или възрастни, всеки има нужда от хубава книга. Защото четенето е свобода, сила, мъдрост. Буквите не са просто знаци на листа, те са съкровища. Както са дадени на нас, нека така ние ги предадем нататък, за да може повече хора да познават тяхната магия!…
 
Честит ден на българската просвета, култура и на славянската писменост!