10 неделни навика за продуктивна седмица.

Как да прекараш неделята си, така че да не мразиш понеделниците.

  1. Наспи се хубаво.

И под хубаво имам предвид ползотворно. Колкото имаш нужда, дори това да значи да се излежаваш до 12 в леглото. Всеки друг ден ставаш по часовник, неделята е да си поспиш добре.

  1. Направи си късна закуска или излез с приятели на брънч.

Според настроението ти, може да се отдадеш на правене на любимата си закуска или пък да си спестиш цялата бъркотия и да излезеш с приятели.

  1. Планирай седмицата си.

Избери три главни приоритета, запиши ги и следи да ги изпълниш. Направи списък със задачи. Цели за седмицата. Раздели най – голямата задача на по – малки части. Изгради си сутрешна рутина и я спазвай.

  1. Почисти и подреди дома си.

Пране, почистване, подреждане – направи местенцето си уютно и спретнато. Не всеки обича да чисти, но мръсотията и безпорядъка лесно могат да се пренесат от дома ти върху теб. Може да си направиш схема за почистването, не е нужно да минеш цялата къща на един дъх, това го може само Моника (“Приятели”). Пусни си любима музика или вдъхновяващ подкаст. Прави почивки, за да не завършиш с мускулна треска.

  1. Дай си почивка от социалните мрежи.

За един ден няма да пропуснеш кой знае какво. Забрани си този ден да се ровиш из Instagram или безцелно да превърташ Facebook. И без това имаш достатъчно неделни задачи, посвети се на тях и на себе си, социалните мрежи могат да почакат до Понеделник!

  1. Напазарувай.

Направи си списък с всичко необходимо, било то храна, препарати, козметика. Мисли поне седмица напред, за да не ти се налага да тичаш след работа, с последни сили, до магазина за мляко.

  1. Подготви храната си.

Тук зависи от домакинството, но предимно се старай да приготвиш храна поне за три дни напред. Сега е моментът да приготвиш и храната си за работа. Планирай закуската за следващите дни и подготви продуктите, за да не губиш излишно време сутрин.

  1. Провери финансите си.

Прави си седмичен финансов план, за да знаеш с какви средства разполагаш и да се пазиш от излишно харчене. Така на края на месеца ще имаш една добра сума спестени пари, които да инвестираш в пътувания например ;).

  1. Хоби.

Практикувай любимото си занимание – чети, гледай филм, рисувай, медитирай, разходи се сред природата – каквото те кара да се отпуснеш и да презаредиш ума и тялото си.

  1. Погрижи се за себе си.

Вземи си вана, направи си маска, отиди на сауна или басейн. Води си дневник. Легни си рано и остави телефона далеч, а телевизорът изключен.

И не забравяй, че те очаква страхотна седмица! Приятно прекарване 🙂

*Повече от илюстрациите са на Ana Hard

Добрe дошли,

Нямам търпение да ви споделя комичните си преживявания и незабравимите моменти!

Instagram

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

София, България

Последни статии