7 – те типа Instagram снимки

Чудите се какви снимки да публикувате в Инстаграм? Нямате вдъхновение? Знаете ли кои са основните типа снимки, които е хубаво да имате на стената си? В дни, когато платформа като Инстаграм, играе огромна роля в представянето ни пред голямата аудитория, е важно да знаем кои са основните тенденции там. Ето 7 специфични вида снимки, на които можете да разчитате 🙂

#OOTD – аутфит на деня 

Вариантите са много – в цял ръст, детайлно, раздвижена или статична – свобода на избора голяма. Ако не ви е ден и не харесвате косата или как изглежда лицето ви, можете да заложите на малко по – арт концепцията и да изрежете главата си от снимката, оставяйки погледа върху тоалета, които сте подбрали.
 
P.O.V. = point of view – гледна точка 
Тук можете да се развихрите и да покажете вашия поглед  – дали ще раздвижите клиширания пейзаж като добавите част от себе си – ръка, обувки, сувенир; или пък чаша кафе,  изборът винаги ще е правилен.
Селфи – въпреки, че мрежата преля от стандартните селфита, това е вълна, която винаги ще има своите последователи. С течение на времето, селфитата придобиха нови измерения – до рамо на фона на някоя красива гледка; с приятели, докато пийвате следобедно кафе или така популярното(и мое любимо) Follow me.
Ambiance – буквално преведено – атмосфера. Дали ще бъде обстановката в някое заведение или детайл някъде по градските улици, важно е да предадете заряда и характера на самата среда.
#ONTHETABLE – на масата – какво ядете, какво пиете, дали сами или с компания, този тип снимки винаги са хит. Погледа може да е отгоре, показвайки няколко блюда и напитки, или самата подредба на масата. Другия вариант е снимка на нивото на очите, показваща храната в цялата и прелест.
 
Сладоледи – докато сме на тема храна, важно е да посочим възможно най – голямата тенденция по темата – прекрасните летни съкровища, цветни и вкусни сладоледи, на фона на някоя претъпкана улица, кокетна сграда или природна гледка, те винаги биват посрещани топло и оценявани подобаващо. Същият ефект може да ви докара и любимият ви коктейл 🙂
 
 
Цветя – когато не знаете какво да снимате, но искате да публикувате снимка в Инстаграм, то винаги можете да разчитате на чудесните ухайни съкровища. И тук разнообразието стига своя пик – рози, божури, лалета, полски цветя …. Ако нямате на разположение цветя в саксия или букет у дома, най – лесния начин е да минете през някой цветарски магазин и набързо да направите няколко снимки на наличните екземпляри там. Този род снимки вкарват доза свежест и романтика в профила ви.
 
#TBT – спомени – снимки от минали пътувания, уловени забавни моменти в компания или детски снимки – всичко, което ви дойде на ум е подходящо за темата.
 
Това е моят топ 7 на видовете снимки, които имат висок отзвук в мрежата и винаги са добро решение при липса на вдъхновение. Подредени са по лични наблюдения, не е нужно да е идентично при всички. И не забравяйте – бъдете себе си и представяйте снимките си по уникален за вас стил и пречупени през вашия поглед, защото именно това искат да видят последователите ви 🙂
А какви са вашите любими типове снимки? 🙂
* Всички снимки в публикацията са лични!