Съботна наслада

Не е тайна, че съм запален любител на сладките изкушения, независимо от формата и размера. Случилото се в ранния следобед на дъждовната Събота, подслади душата ми за няколко дни напред!

Докато разглеждах дневните събития и черпех идея къде да уползотворя почивния ден, попаднах на екзалтирания пост на Tita cakes относно откриването на сладкарското й ателие. Еуфорията, която бликаше от думите, ме привлече и планът за деня бе готов.
Самото ателие не бе никак трудно за намиране – помогнаха ми цветните балони на входа, които в дъжда така закачливо примамваха окото. Влизайки вътре, ме заля една огромна доза захарна любов и уют. Ароматът на домашни сладки погъделичка небцето ми и в следващата секундя бях залепена на витрината като малко дете.

            tita-cakes-showcase
 
 
Не знаех на кое да се дивя по – напред – на феерията от торти и малки сладки, намигваща ми кокетно от витрината, или на интериорът, който ми напомни за Страната на чудесата. Зад касата ми се усмихваха толкова приветливи лица, а салона бе изпълнен с весела глъчка.

children infront on showcase

bakery indoor

След като сладкото опиянение ни поотпусна, седнахме да се насладим на крехките парчета торта, които си взехме. А тези торти, се оказаха божествени! С чиста съвест и без никакво подмазване, смея да твърдя, че скоро не бях вкусвала толкова вкусна домашна торта! Определено си облизахме пръстите!
 
two cake pieses                     
Една от милите дами дойде при нас и ни почерпи с чиния, пълна с домашни сладки. Те ме върнаха в топлите празнични дни у баба  🙂 Получихме и разяснения за част от героите в чинията ни. Едни малки шоколадови топченца ( извинявам се предварително, че не им запомних името) бувално ни накаутираха! Прелестна експлозия, като се сетя и започвам да преглъщам…
Когато тръгвах към ателието не си и представях, че ще бъде толкова приятно преживяване! На вратата се насладих на украсата и дадох дума на милите дами, че скоро пак ще се видим.
cake and baloons
Както тогава, така и сега пожелавам на Tita cakes и на всички замесени, да им върви по вода и начинанието, с което са се захванали да е много усешно и все така сладко! А на всички вас, препоръчвам да посетите това приказно кътче и лично да се насладите на магията 🙂 

Добрe дошли,

Нямам търпение да ви споделя комичните си преживявания и незабравимите моменти!

Instagram

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

София, България

Последни статии