Вечна любов по созополски

Когато стане лято и слънцето се усмихва по цял ден, винаги започвам да кроя планове как да стигна до морския бряг най – бързо. Много обичам израза, казан от Далай Лама “Поне веднъж в годината заминете някъде, където никога не сте били преди и научете нови знания от това място” и се старая да го осъществявам.

Но колкото и голям копнеж да имам по откриването на нови дестинации, стане ли дума за българското черноморие, фаворитът ми е един. Въпреки, че не е най – красивото място, не е най – евтиното или пък най – интересното, то крие в себе си неизмерима магия, която покорява посетителите му. Из целия град се разнася едно адски приятно чувство за спокойствие. Душевно безгрижие. Никак не си представяйте, че града е скучен, даже напротив – има за всеки по нещо. Архитектурни паметници, красиви изгледи, разнородни места за забавление, кокетни арт магазинчета/ателиета, романтични крайбрежни заведения, много зеленина, сравнително чисти плажове. Стария град е античен и пленяващ, новият пък е млад и жив. Подходящо е както за млади компании, така и за семейства. Възрастови ограничения не съществуват!
 
Любовта ми със Созопол започва още в крехката ми бебешка възраст. Предпочитано място за почивка от родителите ми,  тъй като имаме роднини, живеещи там. И така, от малка градя връзката си с това кътче. След години му посветих и повече време, вече пораснала и сама, го изследвах от край до край. Веселата уличка, скалата Паликари, крепостната стена, фестивала Аполония, работилницата за весели палачинки, пристанището са само част от съкровищата на Созопол.
Ако пък случайно ви доскучае в Созопол, на кратко разстояние от него са прекрасните къмпинги Смокиня, Градина, Златна рибка, Каваци, Дюни. Места, заслужаващи си да бъдат посетени, колкото самият Созопол. Спирам с приказките и ви представям моите спомени от този чудесен град. Не се колебайте, а го посетете. Ако пък сте от безрезервно влюбените в него, като мен, добре дошли в групата 😉
 
Ето и няколко места, които да не пропускате, когато сте в Созопол:
⛵ Крепостна стена
⛵ Археологически музей 
⛵ Картинна галерия
⛵ остров Свети Иван
⛵ резерват Старинен Созопол
⛵ Нос Колокита
⛵ Работилница за весели палачинки
⛵ Ресторант Куфарите
⛵ Лятно кино
⛵ Замък Равадиново
⛵ Разходка с яхта около Созопол
⛵ “Котка и котка”/ “Куче и куче”/  “Гараж”
⛵ Бутиков винен магазин Magic of wine
⛵ “Малката текила”
⛵ Ресторант “Версия”
⛵ Бар Елвис
⛵ Бирария “При Шопа”
⛵ Пристанището
⛵ Sound Café
⛵ Фестивал Аполония
⛵ МОНТФИЗ арт фест
Приятно прекарване и незабравими спомени! 🙂
 
*Снимки: личен архив
** Мнение по лични наблюдения!

 

Добрe дошли,

Нямам търпение да ви споделя комичните си преживявания и незабравимите моменти!

Instagram

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

София, България

Последни статии